Waarom zelfbouw

Zelfbouw.

Marketing mensen raden ons af dit woord te gebruiken. Het heeft een negatieve bijklank en associaties met gerommel en gepruts met oude troep. Lees hieronder waarom het zelfbouwen van luidsprekers wel een goed idee is. Overigens leveren we onze luidsprekers indien gewenst ook kant-en-klaar spelend in afwerking naar kleuze (in fineer of lak).

Zelfbouwen is goedkoper

De belangrijkste reden om zelf te bouwen is het prijsvoordeel in relatie met de kwaliteit. Natuurlijk zijn er kant-en-klaar ook gunstig geprijsde vloerstaande zuiltjes te vinden. Deze worden echter zo goedkoop mogelijk vervaardigd in lage lonen landen en daarbij worden flinke concessies gedaan aan de kwaliteit. Een goede luidsprekerkast moet stevig en stabiel zijn en daarom gebruiken wij alleen MDF en geen spaanplaat of plastic. Ook bezuinigen we niet op de onderdelen die je van buiten niet kunt zien, zoals de filteronderdelen. Onze ontwerpen hoeven niet te concurreren met andere merken in de winkel waardoor fabrikanten het geluid van hun modellen "opleuken" met extra basdreunen en spetterend hoog. Dan vallen ze meer op in de winkel maar eenmaal thuis begint dat snel te vervelen.

Een luidspreker kun je niet kiezen op basis van een lijstje met technische gegevens of meningen van een ander. Je moet zelf kunnen luisteren en vergelijken. Daartoe bieden we alle gelegenheid omdat wij vinden dat DAT de toegevoegde waarde van een winkel is. Desnoods neemt u uw eigen luidsprekers mee zodat u zelf kunt vaststellen of er winst te behalen is.

Zelfbouwen is makkelijk

Speakerland bestaat al sinds 1985 en het leveren van bouwpakketten is ons specialisme. In al die jaren hebben we er steeds beter voor gezorgd dat onze bouwpakketten ook echt door iedereen die "normaal handig" is te bouwen zijn. En "normaal handig" zijn mensen die met houtlijm en lijmklemmen, een accuboor, een schuurmachine en een soldeerbout kunnen werken. De electronica (de scheidingsfilters) worden compleet opgebouwd geleverd en indien gewenst voorzien van de kabels. En natuurlijk is er een beschrijving met tekeningen en een duidelijke uitleg bijgeleverd. Deskundig advies is ook na aankoop beschikbaar en elk bouwpakket wordt op verzoek GRATIS door ons gecontroleerd en nagemeten als u dat wenst.
Wij leveren houtpakketten voor al onze modellen. Alle panelen van de kast zijn hierbij perfect op maat gezaagd en voorzien van afschuiningen en infraisingen op de CNC freesbank. Daarvoor wordt door ons het compromisloze MDF plaatmateriaal toegepast.

Zelfbouwen is leuk

Zelf iets maken is niet meer zo vanzelf sprekend omdat alles wat je tegenwoordig kunt bedenken kan-en-klaar leverbaar is. Helaas is het overgrote deel van die producten tegenwoordig zo snel en zo goedkoop mogelijk in elkaar geflansd. Het geeft juist voldoening om het zelf wel goed en degelijk te doen en zo iets goeds en moois te maken en bovendien nuttig bruikbaar is. Deze voldoening is onbetaalbaar en met een bouwpakket van Speakerland net als de toverrijst: Het kan niet mislukken! Wij geven de volgende garanties:


Garantie:

- Ieder bouwpakket is compleet met ALLE onderdelen die nodig zijn om de luidsprekers compleet te kunnen bouwen. Dus niet alleen de luidsprekers en een paar losse filtercomponentjes maar ook de aansluitingen, kabels, demping, poorten en schroeven en indien gewenst een gezaagd MDF pakket

- Ieder verkocht bouwpakket wordt door ons GRATIS doorgemeten in de dode kamer (op afspraak) Deze controle garandeert dat alles helemaal in orde is.

- Alle bouwpakketten zijn in de winkel te beluisteren en te vergelijken VOOR aankoop. Zodat u zeker weet dat u de juiste keuze gemaakt heeft. Iedereen heeft immers toch andere smaak en voorkeur, geluid is persoonlijk.