Het verhaal van een klant

Het verhaal van een klant

Speakerland heeft een bijzondere band met veel van onze klaten, onderstaande anekdote beschrijft dit heel mooi:

"Hallo, Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Peter van Schadewijk en ben 43 jaar. Ik ben vanaf mijn 20ste werkzaam als professioneel drummer op het podium alsook in de studio voor cd opnames en dergelijke.

Sinds jaar en dag was ik op zoek naar goed klinkende apparatuur voor in de huiskamer. (ik ben natuurlijk verwend in studio's en akoestisch live.) Tot nu toe was ik "gewend" aan fabrieksspeakers in de middenklasse van 500 tot 1000 euro per stuk. Betere speakers waren natuurlijk wel te krijgen maar dan moest je echt diep in de buidel tasten, en dat ging mij altijd te ver. Totdat ik op een goede dag bij speakerland binnenwipte. Onder het genot van een kopje koffie rustig de gelegenheid te krijgen naar het een en ander te luisteren . ( en uiteindelijk ook nog thuis te kunnen uitproberen. Wow.)

Wat een openbaring was dat voor mij. Geweldig klinkende speakers ( ben meteen gevallen voor de ultimo's) voor zeeeeer betaalbare prijzen. Dit was de high-end waar ik altijd verlekkerd naar stond te luisteren maar altijd te duur vond. Er was nog maar 1 te nemen barriere en dat was, ze zelf te bouwen. Dat was voor mij nog wel een sprong in het "diepe".

Nu kan ik mezelf omschrijven als niet echt onhandig maar van technische zaken omtrent speakerbouwen weet ik echt helemaal niets. Na enig overleg met Ruud bleek dat ook helemaal niet nodig te zijn. Alles is al voor je gedaan. Als je een beetje een tekening kan lezen lijm je het geheel zo in elkaar. Met toch nog een beetje schroom en knikkende knieen ben ik toen maar begonnen. Paar keer het houtpakket in elkaar gezet zonder lijm te gebruiken en uiteindelijk met de stoute schoenen aan met lijm. Dat ging veel makkelijker dan verwacht. Na een avondje knutselen zat het geheel in elkaar gelijmd.

De volgende ochtend de lijmtangen verwijderd en daarna was het nog een kwestie van de afwerking. ( ja, dat doe je natuurlijk zoals je zelf wil ) Ik had besloten de mijne te laten spuiten. Eenmaal van de spuiter terug de speakers en de filters geplaatst ( nog eens een avondje knutselen, was ook makkelijker dan verwacht, alles kant en klaar ) aansluiten ........ en ....wooooooow.

Het mooie van zelfbouw is dat je weet hoe je speakers in elkaar zitten en met wat voor componenten het geheel is opgebouwd en het is natuurlijk geweldig om andere mensen te vertellen dat je ze zelf gebouwd hebt als ze verlekkerd staan te luisteren."

Peter