speakerland

Vifa Bolluidspreker

Bol met NE beton

Op de X-Fi show in Veldhoven zijn deze betonnen bollen geïntroduceerd.
Deze speciale luidsprekers zijn bij ons in de winkel te zien en te horen, introductieprijs per stuk ca € 500,- als kant-en-klare luidspreker (zonder de stands).

Bol met NE beton achter 440
In samenwerking met een audioloog, werkzaam in het academisch ziekenhuis in Nijmegen zijn deze luidsprekers ontwikkeld. Ze komen voort uit onderzoek naar geschikte luidsprekers voor gehooronderzoek. Het blijkt dat ook voor muziekweergave deze bolluidsprekers heel goede eigenschappen hebben. De behuizing is van beton (gelijmd uit 2 gegoten helften) en voorzien van een Vifa NE breedbander met correctiefilter.

bolfreqbolvervorming

Hierboven metingen aan de betonnen Vifa Bol luidspreker in onze dode kamer. De linkergrafiek geeft de frequentiecurve weer. Deze meting is gedaan onder een kleine hoek op de as (ca 20 graden) en is daarmee meer representatief dan een meting op de as. Te zien is dat het frequentieverloop vlak is binnen +/- 2 dB.
De rechter meting is de harmonische vervorming. De blauwe lijn geeft de even harmonische vervorming weer, de rode lijn de oneven (en in de praktijk de meest vervelende). Bij een geluidsdruk van ca 85 dB op 2 meter (meetafstand) blijft de vervorming vanaf 600 Hz onder de 0,2 %. Bovendien zitten er geen pieken in de meting, alleen naar het laag gebied toe loopt de vervorming wat op. De zwarte lijn in de grafiek is de frequentieweergave (tussen de 200 en 16.000 Hz).
Meer in deze categorie: « Ikura draaitafel Limnis mkIII »

Beluisterbaar in onze winkel

Deze modellen en nog een heleboel andere (in totaal 34 verschillende luidsprekers)
staan luisterklaar opgesteld in onze 3 gescheiden luisterstudio's

minimonitor 200b
Minimonitor
Ultimo Beryl klein
Ultimo Berylium
Vertigo PLUS 300
Vertigo PLUS
PL 105 magno klein
PL 105 Magno
scan-speak reference monitor se
Reference SE
colom mkii 300b
Colomn mkII
Vivace 2012 300
Vivace 2012
Vivace 2012 300
Vivace 2012

CookiesAccept

Deze website gebruikt cookies.

U gaat hiermee akkoord als u doorgaat.

Akkoord!